Author Archive
Vybavení kanceláře
Pracujete v kanceláři a používáte rozličné kancelářské potřeby? Potřebujete je pravidelně doplňovat? Navštivte stránky společnosti STEJKR, která se specializuje na kancelářské potřeby, a vyberte si z jejich široké nabídky!
Bez kancelářských potřeb bychom si už asi ani nedokázali život představit. Tužky a bloky používáme neustále, když si chceme něco poznamenat. Výčet kancelářských potřeb je opravdu široký a dalo by to hodně času, sepsat vše, co více či méně používáme. Některé kancelářské potřeby jsou využívané často a ty je dobré mít neustále po ruce. Méně používané potřeby do kanceláře stačí, když má třeba jen jeden a ostatní si je od něj půjčují. Pracujete-li v kanceláři, pak rozhodně na stole máte všelijaké tužky, pera, zvýrazňovače, popisovače, pravítka, nůžky, kalkulačky, sešívačky, rozešívačky či lepítka na zvýraznění. Kancelářské potřeby sice hojně využíváme v práci, ale své místo rozhodně mají i doma, kde si také potřebujeme plno věcí poznamenávat, používáme kalkulačku nebo sešíváme papíry.
Především pro výlučně kancelářské použití je dobré mít pořadače nebo archivní boxy. Asi každá firma si pravidelně zakládá důležité dokumenty, a pokud jsou zakládány systematicky, tak přesně víte, kde co je. Ve firmě jsou také potřeba všelijaké tiskopisy, ale i diáře, kalendáře či xerografický papír. Mezi kancelářské potřeby bychom mohli zařadit i školní potřeby, protože děti ve škole neustále píší, rýsují či počítají a proto i pro ně je potřeba mít školní potřeby dle požadavků. Pokud tedy chcete nakoupit kancelářské potřeby, pak navštivte www.stejkr.cz a vyberte si zde ze široké nabídky všelijakých kancelářských potřeb.
Jak připravit lahodný šálek kávy?
Na přípravě kávy je závislá její konečná chuť a celkový požitek z pití. Představíme si některé postupy.
Zrnková káva
Ideální je zakoupení čerstvě upražené kávy, případně kvalitní balené zrnkové kávy. Vlastníte-li doma mlýnek na kávu, máte tak možnost připravit si vždy čerstvě umletou dávku. Ta zajistí typickou vůni rozlévající se po okolí. Vždy si na každý připravovaný šálek namelte kávu čerstvou, neuchovávejte si namletou dávku na příští použití. Přišli byste o její opojné aroma.
Hrubost mletí:
- velmi jemné – arabská káva
- jemné – český turek
- střední – espresso, moka
- hrubé – filtrovaná káva
Mletá káva
Pokud si zakoupíme kávu již mletou, převážná většina z nás si doma uvaří klasického českého turka, který je opravdovou českou specialitou. Jednoduše nasypeme cca 2 lžičky do šálku a zalijeme vroucí vodou. Mletá káva ovšem nabízí mnohem širší uplatnění.
Mokka – připravuje se ve speciální konvičce, kdy se do spodní části nalije voda, střední díl se naplní středně namletou kávou. Vaří se na mírném ohni. Stoupající pára vytlačí kávu do horní části konvičky, ze které se následně nalévá do šálků.
Espresso – silná káva podávaná v malém množství. Připravuje se velmi rychle v kávovarech protékáním vody pod silným tlakem.
Capuccino – jedná se o espresso s mlékem a našlehanou mléčnou pěnou. Původně italský kávový nápoj.
Rozpustná káva
Použití instantní neboli také rozpustné kávy je velmi pohodlným způsobem přípravy. Káva se ve vodě rychle rozpustí a nezanechává na dně šálku lógr – usazeniny. Jedná se o vysušený kávový extrakt, k přípravě tedy postačí výrazně menší množství. Využití nalezne i v horkých dnech při přípravě ledové kávy. V šejku rozpustnou kávu zalijeme studeným mlékem a napěníme.
Pozor na dehydrataci! Káva sice osvěží, ale nezapomeňte na průběžné doplňování tekutin.