Nic z toho, co grilujete či opékáte, nepřepalujte!
Nic z toho, co grilujete či opékáte, nepřepalujte!
Opečené dozlatova ano, ale černé a spálené nikdy! Dejte na to pozor! Takové maso totiž obsahuje velké množství toxických, a karcinogenních látek, které podporují nejen vznik rakoviny, ale i mnoha další onemocnění tlustého střeva, žaludku a podobně
Maso zpracovávejte při nízké teplotě. Ideální je, pokud jej chráníte před kouřem či přímým plamenem. Myslíte, že to není při takových přípravách masa možné? Ale je! Stačí si pořídit žulový pečící kámen nebo zadní topeniště. Důležité je i to, aby tuk nestékal přímo do grilu, proto je dobré podložit ho například alespoň alobalem.
Vyhněte se různým nezdravým přílohám, jakými jsou majonézové saláty či bílé pečivo. Zvolte hodně čerstvé zeleniny, čímž zelenější (mnoho listových salátů) a barevnější (červená a žlutá paprika, rajče, cibule bílá, červená), tím lepší.
Pokud chcete dělat různé dipy a dresinky, tak s přidáním bílého jogurtu a když pečivo, tak tmavé, celozrnné.