REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Rukavice maximálně chránící proti řezu

Nelze používat jedny „univerzální“ rukavice na všechny druhy práce. Každá činnost, která vyžaduje ochranu rukou, má jiné nároky na ochranu. U řady profesí je nezbytné používat rukavice odolné proti proříznutí.

 

Mezi nejkomfortnější rukavice s maximální ochranou proti proříznutí patří rukavice vyrobené technologií Bamboo TwinFlex® Technology. Materiálová kompozice z vlákna odolného proti proříznutí na vnější straně a komfortního vlákna z bambusu na straně vnitřní, kombinuje vlastnosti senzorů pokožky se skvělými vlastnostmi komfortu nošení a vysokými stupni ochrany proti proříznutí (stupeň 5 nebo 3).

Přírodní bambusová vlákna pohlcují a odvádějí vlhkost, při užití vykazují příjemný pocit pokožky a dle Öko-Tex Standard 100® jsou bez obsahu zdraví škodlivých látek.

Pletenina rukavice je vyrobena ze skelných vláken chránících proti proříznutí, z polyamidu odolného proti oděru, vnitřek rukavic z měkké komfortní příze z bambusových vláken zaručuje vynikající pocit na povrchu pokožky při nošení a perfektní regulaci vnitřního klimatu. Rukavice navíc obsahují odolná vlákna Dyneema® pro vyšší odolnost proti roztržení.

Díky novým povrstvením bylo dosaženo Ret hodnoty (=odpor při průchodu vodních par) pod 20. To znamená pro uživatele znatelnější prodyšnost, která tak vede k vyššímu komfortu nošení.

 

Sortiment ochranných rukavic uvex obsahuje pletené a nepletené ochranné rukavice, stejně tak jako úpletové ochranné rukavice prémiové kvality v provedení s nebo bez povrstvení pro různorodé použití a ochranu rukou v oblastech a pro druhy činností s možností vzniku mechanických nebo chemických rizik. Vedle širokého sortimentu standardních ochranných rukavic nabízí uvex také jednorázové a speciální protichemické ochranné rukavice.

 

Úplný sortiment ochranných rukavic a kompletní sortiment produktů na ochranu zdraví a bezpečnosti při práci značky uvex na český trh dodává UVEX Safety CZ, k.s z Rychnova nad Kněžnou.

 

http://www.uvex-safety.cz/cz/produkty/ochranne-rukavice/technologie/bambootwinflexR-technology/

Comments are closed.