REGISTRACE / PŘIHLÁŠENÍ
OK 365 Internetový magazín
Rubriky
Archivy

Vynikající recepty z rajčat

Těstoviny s rajčaty

Suroviny:

250 g libovolných těstovin

Sůl

700 g masitých rajčat

200 g kuřecí šunky

350 g sterilované kukuřice

100 ml smetany

125 ml mléka

3 vejce

Pepř

Petrželka

50 g strouhaného parmazánu

2 lžíce strouhanky

30 g másla

 

Postup:

Těstoviny uvařte v osolení vodě, sceďte a nechte okapat.

Rajčata krátce spařte v horké vodě a oloupejte je. Pak je pokrájejte na silnější plátky. Šunku nakrájejte na kostičky a kukuřici nechte okapat.

Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Vymažte zapékací formu a postupně do ní navršte těstoviny, rajčata, šunku a kukuřici. Každou vrstvu osolte a opepřete. Jako poslední patří těstoviny.

Vejce rozšlehejte s mlékem a smetanou. Petrželku omyjte a natrhejte na kousky. Vmíchejte ji do vajec a nalijte do pekáčku. Parmazán smícháme se strouhankou a posypeme jí pokrm. Poklademe vločkami másla a zapékáme v troubě asi 35 minut.

 

Fazolky s rajčaty

Suroviny:

800 g zelených fazolek

400 g masitých rajčat

Olej

Česnek

Pepř

Sůl

Petrželka

 

Postup:

Fazolky umyjeme, nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji. Přidáme spařená a oloupaná rajčata, která pokrájíme nadrobno. Osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek. Dusíme do změknutí a část tekutiny necháme odpařit. Do hotového pokrmu nasypeme petrželku.

 

Plněná rajčata

Suroviny:

4 tvrdší masitá rajčata

4 vejce

Grilovací koření

Parmazán

4 listy hlávkového salátu

 

Postup:

Vršek rajčat skrojíme a malou lžičkou vydlabeme vnitřek. Rajče obrátíme a necháme vytéct všechnu tekutinu. Uvnitř rajčata vysypeme grilovacím kořením. Vejce rozšleháme a vlijeme do rajčat, znovu posypeme grilovacím kořením a nastrouhaným parmazánem. Takto připravená rajčata uspořádáme na talíři do kruhu a vložíme do mikrovlnné trouby na cca 5 minut. Podáváme na salátových listech.

 

Tofu na rajčatech

Suroviny:

1 kostka natural tofu

Olej

Sůl

Bazalka

4 větší rajčata

4 stroužky česneku

 

Postup:

Tofu nakrájíme na kostky a naložíme asi na 12 hodin do oleje se solí, česnekem a bazalkou.

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na plátky nakrájené 2 stroužky česneku a tofu a krátce orestujeme. Poté přidáme nakrájená rajčata, bazalku, sůl a restujeme do doby, než rajčata pustí trochu šťávy.

Comments are closed.