Salát ze zelených lusků 3x jinak!
1. Salát s kuřecím masem, zelenými fazolkami a sýrem
Doba přípravy:
25-30 minut
200 g zelených fazolek
3 lžíce olivového oleje
1 citron
1 lžíce dijonské hořčice
Sýr Parmezán v celku/ nastrouhaný
150 g kuřecího, nebo krůtího masa
1 ks cibule
Sůl
Pepř
Zmrazené fazolky vsypeme do hrnce, zakápneme olivovým olejem, posolíme a necháme dusit pod pokličkou, dokud nezměknout.
Oloupeme si cibuli a nakrájíme na drobno. Poté ji osmažíme na pánvi.
Dále očistíme kuřecí/ krůtí maso a nakrájíme na nudličky. Přidáme na pánev k cibulce a osmažíme do zlatova.
Připravíme si dresing. Olivový olej nalijeme do menší nádoby, zakápneme citronem a přidáme lžící dijonské hořčice. Vše dobře promícháme.
Poté co jsou fazolky hotové, dáme je do větší mísy, přidáme kuřecí maso s cibulkou a dle chuti osolíme a opepříme.
Zakápneme připraveným dresingem a navrch nastrouháme parmezán na hoblinky, nebo posypeme již nastrouhaným sýrem na drobno.
Autor článku: Štěpánka Pírková